top of page

Algoritmik Trade

Güncelleme tarihi: 29 Ara 2021

Algoritma belli bir problemi çözmek için tanımlanan, başlangıcı ve sonu belirlenen, mantıksal sonlu işlemler kümesi olarak ifade edilmektedir. Çözüm için eldeki veriler ışığında olası yöntemlerden en uygun olan seçilip, yapılması gerekenler adım adım ortaya konulur. Algoritmalar bir programlama dili vasıtasıyla bilgisayarlarda tanımlanabilir. Algoritma sözcüğü, bugünkü Türkmenistan'ın Hive kentinde doğmuş olan Harezmi'den gelir. İlk algoritma Harezmi’nin "Hisab el-cebir ve el-mukabala" kitabında geçmektedir.



Hayatımızda artık vazgeçilmez bir yer kaplayan bilgisayarlarda birçok çeşidine rastlanan algoritmaların yatırım arenasında da öne çıkmaya başladığını görüyoruz. Teknolojik gelişmeler finans piyasalarında da algoritmalar sayesinde avantajlar sağlayabilmektedir.


“"Asla tek bir gelire güvenmeyin; ikinci bir kaynak oluşturmak için yatırım yapın." Warren Buffett ”

Algoritmik trade son dönemlerde Türkiye'de yeni yeni uygulanmaya başlanan, batıda uzun zamandır uygulanmakta olan ve her geçen gün kendini geliştiren bir trade yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Her an yüzlerce verinin aktığı ve birbirini etkilediği piyasada oluşan karmaşıklık içerisinde algoritmalar bir yol haritası çizerek yatırımcıların daha yüksek bir trade performansı sergilemelerini sağlıyor. Doğruluğunu önceden test edip, zaaflarını, iyi yanlarını, kötü yanlarını bildiğiniz, stop seviyelerini, iz süren stop yöntemlerini belirlediğiniz bir algoritma sayesinde, piyasadaki kaostan kurtulabiliyorsunuz.


Alım satımı yapılacak olan ilgili finansal enstrümanın fiyatından gelen anlık yada kümülatif veriler yardımıyla yazılan indikatörler kullanılarak yazılan algoritmalar ile net olarak bir alım ve satım kuralı yazılmaktadır. Buradaki al sat kurallarının gerçekleşmesi ile alım satımlar yapılmaktadır.

94 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comentários


bottom of page